Je conditie testen


wat ?
Met een sportmedische test wordt je conditiepeil nagegaan d.m.v. een lactaattest. Deze test geeft weer wat er tijdens een inspanning met je lichaam gebeurt. Zo kan je nadien bewuster en productiever je sport beleven.

waarom ?
De test gaat na hoe je lichaam energie produceert die nodig is om een inspanning te leveren. Op basis van je testresultaten wordt nagegaan hoe het met je conditie gesteld is en hoe een optimale training er voor jou uitziet.

Voor wie ?
Zowel de actieve als de beginnende sporter, ongeacht je sportief niveau of leeftijd, kan de test uitvoeren. Wil je weten hoe het met je conditie gesteld is, wil je nauwkeurige hartslagzones om je sportsessies af te werken of wil je bewuster en efficiënter sporten, dan is deze test een vraag op je antwoord.

Hoe ?
Afhankelijk van jouw sportdiscipline loop of fiets je met een trapsgewijs stijgende intensiteit. Er wordt begonnen aan een rustig tempo en er wordt gestopt als je de inspanning uitgeput moet stopzetten. Testen gebeuren in principe op een inspanningsfiets of loopband. Indien gewenst kunnen ook veldtesten uitgevoerd worden.

De testen worden uitgevoerd door een sportarts, geaccrediteerd voor sportkeuringen en erkend als keuringsarts door de Vlaamse Gemeenschap, Het bijhorende medisch onderzoek kan hierdoor gecombineerd worden..Door de aanwezigheid van een sportarts bij de testen kunnen we trouwens zowel submaximale als maximale inspanningsproeven afnemen, net als zuivere lactaattesten of testen met inspanningsEKG !