OEFENPROGRAMMA'S


Het opsporen van zwakke schakels, tekorten en/of asymmetrieën in je lichaam, heeft natuurlijk alleen maar zin, als je er daarna ook iets aan wil doen.
Op basis van de uitgevoerde testen kan je een aanbeveling meekrijgen waarmee je trainer, coach, kinesist je trainingen kan aanpassen of je oefeningen kan geven.

Onze SportWijzer filosofie baseert zich in dit kader op de gedachte dat je versterkende lichaamsoefeningen een blijvende plaats in je trainingsschema moet geven.
Omdat het vaak nodig is om die te gaan individualiseren kunnen wij een volledig op jouw maat uitgeschreven oefenprogramma uitwerken dat jouw zwakke schakels helpt te versterken en je op die manier helpt om blessures te vermijden.
Deze oefeningen kunnen ingebouwd worden in je trainingsprogramma, kan je bij de kine of in een fitness uitvoeren, … maar kan je veelal ook thuis doen. Je hebt vooral je eigen lichaam nodig !

De oefenschema’s worden uitgeschreven volgens verschillende trainings- of krachtniveau’s (aangeduid door de kleur).
Ze zijn gericht op mobilisatie, krachtopbouw, conditie, … of een combinatie van verschillende elementen.
Het is van belang om een stevige basis te ontwikkelen en eventuele asymmetrieën in je lichaam weg te werken om te vermijden dat je door sportspecifieke en technische trainingen je zwakke punten te zwaar of verkeerd zou belasten en daardoor je risico op blessures vergroot.